Australia impune pedepse dure pentru cetățenii care revin în țară din India

Autoritățile din Australia au anunțat că cetățenii australieni care vor încerca să revină în țară din India, țară devastată de pandemia de COVID-19, riscă amenzi uriașe sau chiar pedepse cu închisoarea.

Măsura este valabilă și pentru alte state cu situații epidemiologice periculoase și prevede amenzi de până la 66.000 de dolari australieni (37.000 de euro) sau chiar cinci ani de închisoare, informează Digi24.

Această măsură drastică își propune să țină coronavirusul departe de Australia și vine după ce doi jucători de cricket s-au întors prin Qatar din India, după ce toate zborurile directe fuseseră interzise la începutul acestei săptămâni.

Ministerul Sănătății de la Canberra a anunțat că decizia a fost luată „pe baza proporției persoanelor aflate în carantină care s-au infectat cu COVID-19 în India”.

„Guvernul nu ia cu ușurință astfel de decizii. Cu toate acestea, este esențial să protejăm integritatea sistemelor de sănătate publică și carantină din Australia, iar numărul cazurilor COVID-19 din facilitățile de carantină să fie redus la un nivel gestionabil”, a declarat ministrul australian al Sănătății, Greg Hunt.

Măsura este criticată puternic

Măsura a fost criticată de unele voci, deoarece mii de cetățeni australieni care se află în această perioadă în India vor rămâne, practic, blocați într-o țară care se confruntă cu un adevărat dezastru epidemiologic. Mai mult, aceasta este prima dată când cetățenii australieni sunt incriminați pentru că revin în propria țară, după cum notează presa de la Antipozi.

Un medic a declarat pentru ABC că decizia autorităților este una disproporționată în raport cu amenințarea pe care o reprezintă australienii care revin din India.

„Familiile noastre mor literalmente în India și nu avem absolut nicio modalitate de a le scoate de acolo. Acesta este un abandon”, a spus Vyom Sharmer, medic generalist.

India se confruntă aproape zilnic cu recorduri mondiale de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Sâmbătă, țara asiatică a înregistrat peste 400.000 de noi cazuri de COVID-19, un nou record la nivel global.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole