Australia își redeschide frontierele după un an și jumătate

Australia îşi va redeschide de luna viitoare frontierele. Redeschiderea granițelor vine după 18 luni în care australienii nu au putut călători.

„A venit momentul ca australienilor să li se redea viaţa”, a anunţat vineri premierul australian Scott Morrison.

Australia își redeschide frontierele de luna viitoare, la 18 luni după interdicţia impusă cetăţenilor acestei ţări de a călători în străinătate.

Scott Morrison a declarat că australienii vaccinaţi se vor putea întoarce acasă şi călători în străinătate „în următoarele săptămâni”, imediat ce obiectivul de vaccinare de 80% din populaţie va fi atins.

„A venit momentul ca australienilor să li se redea viaţa. Ne pregătim pentru aceasta şi Australia va fi gata să <decoleze>, foarte curând”, a declarat Scott Morrison, citat de Agerpres.

El a adăugat că rezidenţii vaccinaţi ar putea sta în carantină la domiciliu timp de şapte zile la revenirea în ţară, evitând astfel o carantină obligatorie şi costisitoare de 14 zile la un hotel impus, cum este în prezent.

În 20 martie 2020, Australia a introdus printre cele mai stricte restricții din lume din punct de vedere al trecerii frontierelor. Nenumărate zboruri internaţionale au fost anulate, iar călătoriile în străinătate au fost reduse la minim.

Potrivit datelor Ministerului de Interne australian, peste 100.000 de cereri de intrare sau ieşire din ţară au fost respinse numai în primele cinci luni ale acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...