Australia: Nivel record de pacienți internați cu Covid-19. Din nou lucrul de acasă!

Numărul australienilor spitalizați din cauza Covid-19 s-a apropiat miercuri de un nivel record, în timp ce autoritățile au îndemnat companiile să permită angajaților să lucreze de acasă. De asemenea, autoritățile au recomandat oamenilor să poarte măști în interior și să facă  vaccinul rapel de urgență pe fondul unui focar major de coronavirus, transmite Reuters.

Deși presiunile sunt mari în privința revenirii la restricțiile dure, deocamdată, premierul Anthony Albanese a recomandat folosirea măștii în interior.

De asemenea, premierul a îndemnat companiile şi angajaţii să decidă împreună în legătură cu modul de lucru de acasă, în timp ce sindicatele le-au cerut angajatorilor să sporească măsurile de protecție a angajaților.

În noul val de epidemie, provocat de subvariantele Omicron, BA.4 și BA.5, s-au înregistrat peste 300.000 de cazuri în ultimele șapte zile.

Paul Kelly, director medical în Ministerul australian al Sănătăţii, a atenţionat că, în curând,  numărul celor internaţi va ajunge la un nivel record.

În prezent, 5.350 de australieni sunt internaţi cu Covid-19, comparabil cu recordul de 5.390 din consemnat în luna ianuarie, conform datelor oficiale. În statele Queensland, Tasmania şi Australia de Vest cifrele sunt deja la cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...