Australian Open: Halep s-a calificat în runda următoare. Cinci românce au trecut în turul secund

Toate cele 5 românce prezente din oficiu pe tabloul principal a competiției feminine de tenis de la Melbourne au trecut în turul secund, lista fiind închisă de Simona Halep, care s-a impus marți dimineața în fața polonezei Magdalena Frech (102 WTA), după un meci destul de încâlcit.

Simona Halep a învins în două seturi, cu 6-4, 6-3, după exact o oră și jumătate de joc, la capătul unui meci muncit, cu multe break-uri.

Ambele seturi au debutat cu câte un schimb de amabilități, cele două cedându-și reciproc primele game-uri de pe propriul serviciu.

În primul set, Simona Halep a fost condusă cu 1-2, dar a replicat imediat, câștigând 4 game-uri consecutive și având șansa să închisă setul la la 5-2. Poloneza a mai avut o zvâcnire de orgoliu, recuperând un break, insufiecient însă pentru a reveni în set.

În debutul părții secunde, Halep a cedat de două ori serviciul și a fost condusă cu 1-3. Riposta a constat în alte 4 game-uri la rând, ce iau adus avantajul de 5-3 și mai apoi, în game-ul 9 o primă minge de meci, contracarată de Frech, care a mai avut un avantaj, înainte de a ceda definitiv la cea de a doua minge de meci.

Simona Halep o va întâlni în turul doi pe câștigătoarea meciului dintre americana Katie Volynets (176 WTA) și brazilianca Beatriz Haddad Maia (83 WTA).

Pentru prezența în turul doi al Australian Open, Simona Halep va primi un premiu în bani de 102.200 dolari, precum și 70 de puncte WTA.

În turul secund de la Melbourne s-au mai calificat Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Sorana Cîrstea și Irina Begu.

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, Irina Bara a ratat calificarea în turul secund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...