Austria ar putea renunța la introducerea vaccinării obligatorii împotriva Covid-19

Austria trebuia să fie prima țară din lume care urma să introducă vaccinarea obligatorie începând cu data de 1 februarie. Între timp, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Conform Euractiv Germania, din cauza unor complicații tehnice de înregistrare și evidență a vaccinării, măsura ar putea intra în vigoare cu două luni mai târziu decât prevedea guvernul austriac, adică în aprilie.

Astfel, deși guvernul austriac a preccizat că își dorește să respecte deadline-ul anunțat, acesta a anunțat că va șine cont de potențialele dificultăți tehnice și ar putea, de asemenea, să amâne termenul de la care va începe să dea amenzi persoanelor nevaccinate.

În același timp, vocile celor care critică vaccinarea obligatorie devin din ce în ce mai puternice. Epidemiologul Gerard Gartlehner spune că valul provocat de Omicron va accelera imunizarea cu o viteză nemaiîntâlnită până în prezent

„Măsura vaccinării obligatorie ar trebui reevaluată după ce va trece valul Omicron”, a declarat acesta.

Un alt specialist, Peter Bußjäger, expert în drept constituțional la Universitatea din Innsbruck, susține că din cauza întârzierii implementării, vaccinarea obligatorie va fi luată prea tîrziu pentru varianta Omicron.

Chiar și celula de coordonare a crizei sanitare din Austria (GECKO), a făcut apel pentru o reevaluare a situației.  Karl Stöger, membru al GECKO, a declarat că legea care introduce vaccinarea obligatorie ar trebui să includă și opțiuni pentru amânarea implementării ei.

El a spus, totuși, că vaccinarea obligatorie nu a fost „abandonată cu totul”, deoarece noi variante care ar putea apărea după Omicron ar putea să facă această măsură necesară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Ministrul de Interne al Austriei va anunța la București aderarea, în...

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, va fi prezent miercuri la București la invitația ministrului Lucian Bode, iar cu acest prilej va face...