Austria condiționează aderarea României la Schengen de revenirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la Palatul Victoria

La ora actuală, Austria este singurul stat european care se opune aderării României la Spațiul Schengen, și dintr-un motiv incredibil.

Trei evenimente, o singură finalitate

În perioada 21-23 noiembrie 2022 au avut loc trei evenimente care aparent nu au nicio legătură directă cu aderarea României la Spațiul Schengen, însă, toate converg către acest subiect.

Pe 21 noiembrie 2022, cancelarul austriac Karl Nehammer declara în timpul unei vizite oficiale în Croaţia că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, însă s-ar putea opune prin veto la aderarea României şi Bulgariei.

În aceeași zi, președintele României, Klaus Iohannis, a primit la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV Petrom, condusă de directorul general executiv al OMV și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern.

Subiectele abordate de către conducerea companiei au vizat activitatea și planurile de investiții în România. Peste două zile, conferinţa „Războiul din Ucraina. Câteva considerații” organizată în cadrul seriei „Colocviile Muzeului Țării Crișurilor”  de la Oradea l-a avut ca protagonist pe prof. univ. dr. habil. Mihai Răzvan Ungureanu care la ora actuală predă la o universitate din Viena.

Relație de prietenie

Toate aceste trei evenimente sunt strâns legate între ele printr-un puzzle incredibil. Cancelarul austriac Karl Nehammer este foarte bun prieten cu Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) dar și cu cei din bordul de la OMV.

Însă, MRU, de ani buni este într-o relației excelentă cu cei din conducerea OMV, fapt demonstrat și de suma uriașă de bani încasată de soția sa de la grupul austriac. Prezența lui MRU la conferința de la Oradea a fost și cu scopul de a își aduce lumea aminte de el. Potrivit informațiilor noastre, scopul final al acestor trei evenimente este unul singur: revenirea lui MRU la butoanele politicii românești.

Mai concret, cancelarul austriac Karl Nehammer și președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Alfred Stern, au condiționat aderarea României la Spațiul Schengen de revenirea ca premier al României a lui Mihai Răzvan Ungureanu și această mutare trebuie să aibă loc până la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la rotativa la guvernare din mai 2023 dintre PSD și PNL.

Deocamdată, președintele Klaus Iohannis tatonează varianta MRU și în zilele următoare va da un semnal destul de clar în acest sens. Să fie oare întâmplătoare absența liderului PSD Marcel Ciolacu de la recepția oficială de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni și atitudinea liderilor UDMR fașă de România?

Cine este Mihai Răzvan Ungureanu

Înscris în PNL în 2004, Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe pe 29 decembrie 2004, în guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, demisionând pe 12 martie 2007, după scandalul declanșat de arestarea a doi muncitori români în Irak, acuzați de spionaj.

Dar, ulterior, a fost recuperat de Traian Băsescu în decembrie 2007 și numit în funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE), pe care și-a păstrat-o până în februarie 2012 când a preluat funcția de premier de la Emil Boc care fusese demis de Parlament.

Însă, guvernul Ungureanu nu a rezistat decât vreo două luni, fiind demis de moțiunea de cenzură depusă de USL. Ales senator de Arad în 2012, MR Ungureanu a fost cooptat de Klaus Iohannis în 2014 în echipa de consilieri de la Cotroceni, ajungând din nou, între 2015 și 2016, în fruntea SIE.

Nu trebuie omis faptul că înainte de a ajunge ministru de Externe în cabinetul Tăriceanu, MRU a fost emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud – Est și cel de coordonator –adjunct al inițiativei de Cooperare Sud – Est Europeana (SECI) tocmai la Viena.

Acolo unde de altfel s-a si nascut fiul sau, intr-o clinica privata. Si de unde soția sa Daniela, desi medic anestezist, a primit câte 7.000 de euro pe lună de la… OMV, pentru o încă ”misterioasa” prezență în consiliul de administrație al unei subsidiare din România a companiei austriece.

13 COMENTARII

  1. Mișu cratimă,cum era cunoscut în instituțiile unde a reprezentat alte interese decât cele românești, va ‘permite’,probabil, accesul exclusiv al OMV la gazul din Marea Neagră. De asemenea,probabil că va avea rolul să disciplineze SIE în relația cu ‘sarmana’ Ucraină. Asta după ce instituția respectivă a avertizat in CSAT despre riscul efectuării de ‘exercitii’ comune cu armata ucrainianaă, sugestie venită pe filiera americană de la GUR,cu scopul nedeclarat de a atrage un membru NATO în conflict și de aici consecințele pe care le poate intui și un copil de graădiniță.

  2. Bravo.Și Băsescu la Cotroceni! Bravo,Austria,bravo vouă,frații noștri austrieci,care ne-ați supt sângele,prin băncile voastre,ne-ați supt țițeiul,ne-ați supt economiile de o viață, ne-ați supt seva pădurilor…acum,cred că ar urma să ne sugeți pu…țin și gata, Schengen.😀😁

  3. Trebuie sa tinem cont si de calitatea execrabila a politicienilor din Romania-nu romani- promovati fiindca sunt fii amanti a mafiei din politic, organe si interlopi .Pariu ca-l vor primi pe mancatorul de vita Kobe ca presedinte sau prim sinistru tinand cont ca fsn este coordonat de unguri prin udmr .Sa nu uitam ca a cedat fundatia Gojdu , „gratis” care valora peste 1 miliard de euro .

  4. Dl.Mihai Răzvan Ungureanu, este cel mai bun politician român care TREBUIE să reintre în politica românească. Nu- i mai născocit voi nepricepuți în ale bunului simt și al bunei creșteri.si amodestiei.Dl.MRU și cu dl.Cristian Diaconescu fost ministru al justiției în România merita cu prisosință să fie recoptati în politica mare a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...