Austria impune noi restricții. 10 zile de carantină la intrarea în țară

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile austriece au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Austriei, în contextul pandemiei de COVID-19.

La intrarea în Austria o carantină de 10 zile după intrare este obligatorie dacă se vine din: Australia, Finlanda, Grecia, Noua Zeelandă, Islanda, Japonia, Norvegia, Singapore, Coreea de Sud, Vatican.

Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu data de 10 februarie 2021, ora 00:00 și se vor aplica până la data de 28 februarie 2021.

Testul PCR sau antigen, necesare

Începând cu data de 10 februarie 2021, toate persoanele care doresc să intre în Austria vor trebui să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Testul trebuie efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în țară. În cazul în care testul nu poate fi prezentat la intrare, cei care vin în țară au obligația de a efectua unul din teste în maxim 24 ore de la sosire.

În cazul efectuării unui test la cinci zile de la intrarea în țară, cu rezultat pozitiv, carantina poate fi redusă.  

Ce trebuie să cuprindă documentul

Ministerul Afacerilor Externe precizează că obligativitatea înregistrării online rămâne valabilă odată cu intrarea în Austria. Așadar, va trebui completat documentul denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC”. În cazul în care nu este posibilă înregistrarea online, în mod excepțional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat și semnat de mână.

Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conțină numele și prenumele persoanei testate, data nașterii, data și ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ștampila instituției de testare sau codul de bare, respectiv codul QR.

Restricții în interiorul țării

Restaurantele și hotelurile rămân închise până la sfârșitul lunii februarie în Austria. La mijlocul lunii februarie se va reevalua dacă va fi posibilă deschiderea la începutul lunii martie. La baza deciziei stă o incidență sub 50 în ultimele 7 zile.

În Austria s-au înregistrat până în prezent peste 400.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV2, iar numărul de decese a ajuns la aproape 8.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...