Austria: O furtună a provocat moartea a cinci persoane din care doi copii

O furtună a provocat moartea a cinci persoane, din care doi copii, și rănirea a zeci de persoane în Austria, au anunțat autoritățile și agenția APA, transmite AFP.

Trei persoane au fost ucise de arbori căzuți în statul Basse-Autriche (est) și doi copii au fost găsiți morți în Carinthie (sud). Copiii, cu vârste între 5 și 8 ani, și persoanele rănite se aflau în apropierea unui mic lac din Carinthie când mai mulți arbori au fost dezrădăcinați de rafalele de vânt, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii din acest stat austriac, Melanie Reiter.

De altfel, în această regiune de la frontiera cu Italia și Slovenia, acoperișurile mai multor clădiri au fost luate de vânt, a mai declarat aceasta.

Furtunile puternice din Carinthie au provocat moartea a doi copii și răni grave mai multor persoane, a scris cancelarul austriac Karl Nehammer pe Twiteer.

În iunie anul acesta, un bărbat în vârstă de 82 de ani și-a pierdut viața în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale ce au căzut tot în regiunea Carinthie.

În prezent, Austria se confruntă cu un val de căldură, autoritățile avertizând populația asupra pericolului de furtuni. Potrivit experților, modificările climatice măresc frecvența și intensitatea valurilor de caniculă și a altor fenomene meteorologice extreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...