Austria: O furtună a provocat moartea a cinci persoane din care doi copii

Publicat: 20 aug. 2022, 06:01, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Austria: O furtună a provocat moartea a cinci persoane din care doi copii

O furtună a provocat moartea a cinci persoane, din care doi copii, și rănirea a zeci de persoane în Austria, au anunțat autoritățile și agenția APA, transmite AFP.

Trei persoane au fost ucise de arbori căzuți în statul Basse-Autriche (est) și doi copii au fost găsiți morți în Carinthie (sud). Copiii, cu vârste între 5 și 8 ani, și persoanele rănite se aflau în apropierea unui mic lac din Carinthie când mai mulți arbori au fost dezrădăcinați de rafalele de vânt, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii din acest stat austriac, Melanie Reiter.

De altfel, în această regiune de la frontiera cu Italia și Slovenia, acoperișurile mai multor clădiri au fost luate de vânt, a mai declarat aceasta.

Furtunile puternice din Carinthie au provocat moartea a doi copii și răni grave mai multor persoane, a scris cancelarul austriac Karl Nehammer pe Twiteer.

În iunie anul acesta, un bărbat în vârstă de 82 de ani și-a pierdut viața în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale ce au căzut tot în regiunea Carinthie.

În prezent, Austria se confruntă cu un val de căldură, autoritățile avertizând populația asupra pericolului de furtuni. Potrivit experților, modificările climatice măresc frecvența și intensitatea valurilor de caniculă și a altor fenomene meteorologice extreme.