Autocar cu refugiaţi, blocat la intrarea în Ungaria. 3 copii nu au paşaport biometric și o femeie a murit

Probleme pentru refugiații din Ucraina care vor să intre în Ungaria. Mai multe autocare și microbuze pline cu refugiați ucraineni care au plecat din Sighetu Marmației și urmau să îi transporte la gara din Budapesta, au fost blocate la granită de Ungaria.

Într-un astfel de autocar, s-au aflat și trei copii care nu au avut pașapoarte biometrice, așa cum cere legislația Ungariei de câteva zile. Mai grav, a fost înregistrat și decesul unei femei, cel mai probabil, din cauza epuizării.
Blocarea autocarelor are loc pe fondul deciziei luate joi de Ministerul de Interne din Ungaria de a nu permite accesul refugiaților ucraineni dacă nu au pașapoarte biometrice, potrivit dcnews.ro.

Sute de oameni, adulţi şi copii, au fost anunțați atunci că nu au documentele necesare pentru a intra în spațiul Schengen iar la vămile de la Borșa, Petea și Nădlac s-au format cozi uriaşe.

„Din păcate, au stat la întrare în Ungaria zece ore, asta în condițiile în care erau doar femei cu copii și bătrâni. Vecinii noștri trebuie sa se hotărască de care parte a baricadei sunt!”, a declarat Dinu Birtoc, primarul din Călinești Oaș, pentru gazetanord-vest.ro.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis că a discutat cu omologul său maghiar, Szijjártó Péter, care l-a asigurat că Ungaria a decis să ridice restricţiilr privind intrarea refugiaţilor ucraineni în Ungaria. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...