Autor necunoscut în cazul asasinatului de la Arad, după 8 luni de la tragedie

Au trecut opt luni de la asasinatul cu bombă din Arad, iar ancheta în acest caz nu avansează. Lucian Bode care se așteaptă ca acest caz să fie lămurit cât mai repede.

În mai anul trecut, asasinatul a stârnit controverse în opinia publică. Deși inițial anchetatorii anunțaseră chiar un cerc de suspecți, crima a rămas cu autor necunoscut.

„Mi-aș dori să nu bată pasul pe loc. Sunt foarte multe piste pe care înțeleg că procurorul le analizează și cere informații din țară și din afară țării și ei vor decide când le vor face publice. Dacă ar fi una singură ne-am duce pe ea și am anunța rezultatul.

Trebuie să învățăm din greșeli, să le corectăm, să pregătim mult mai bine fiecare acțiune în care suntem implicați.

Ne dorim ca situații precum cea de la Arad să fie clarificată. Acolo avem un dosar în lucru, gestionat de Parchet, procurorul suveran în această situație”, a declarat Lucian Bode.

Ioan Crişan a murit pe 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

Două zile mai târziu, pe 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

Anchetatorii iau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă. Oamenii legii așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...