Autoritățile au decis fără nicio anchetă că „mortul e de vină” în cazul exploziei din Vrancea

Cazul exploziei care a avut loc în noaptea de joi în județul Vrancea, soldată cu pierderea a patru vieți, a generat controverse în urma declarațiilor făcute de prefectul Nicușor Halici, care a indicat rapid vinovații, fără așteptarea unei anchete detaliate. Deflagrația a avut loc pe conducta de gaz natural deținută de Transgaz, în timpul lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani – Bacău).

Autoritățile au susținut, fără o investigație în profunzime, că eroarea umană este principala cauză a incidentului. Prefectul Halici a declarat că este clar că muncitorii implicați au comis o eroare umană, sărind în aer odată cu slăbiciunea lor.

Cu toate acestea, în ciuda acuzațiilor rapide, există multe întrebări fără răspuns. Nu sunt cunoscute detalii privind modul în care zona era marcată, instruirile primite de muncitori sau adevăratele companii implicate în proiect. De asemenea, nu sunt disponibile informații cu privire la inspecțiile și avizele emise de autorități.

Segmentul de drum în care a avut loc explozia făcea parte din lotul 1 al Autostrăzii Focșani – Bacău, atribuit asocierii Spedition UMB SRL – SA&PE Construct SRL – Tehnostrade SRL. Cu toate acestea, firma UMB, deținută de Sorin Umbrărescu, care a beneficiat de o campanie de PR considerabilă pentru lucrările de pe autostrada Moldova și Transilvania, nu a emis încă un comunicat oficial cu privire la incident.

Brandul UMB este evitat după tragedia din Vrancea

Este de remarcat faptul că, în ciuda eforturilor de relatări pozitive în trecut despre lucrările UMB, numele companiei aproape că a dispărut din spațiul public după explozia tragică de la Călimănești. Televiziunile au evitat menționarea explicită a companiei în legătură cu tragedia, referindu-se la „angajații unei societăți care lucra la autostradă”.

Cu toate acestea, ancheta continuă pentru a dezvălui adevărata cauză a exploziei și pentru a stabili responsabilitățile în acest tragic incident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole