Alexandru Rafila: Autorităţile au încurajat transmiterea virusului prin neluarea de măsuri

Alexandru Rafila consideră că autorităţile au încurajat transmiterea noului coronavirus prin neluarea de măsuri şi organizarea de evenimente publice, el susţinând că până în 10 septembrie, când s-a terminat Festivalul Untold, totul era în regulă, iar „catastrofa” a început din 11 septembrie.

De la 1 august v-am spus că socotelile Ministerului Sănătăţii nu sunt realiste,mai ales în condiţiile în care dânşii nu au luat niciun fel de măsură, ci dimpotrivă autorităţile publice au încurajat transmiterea.

 Îmi asum foarte clar acest lucru, prin neluarea de măsuri şi încurajarea de evenimente publice care au constituit acceleratoare ale transmiterii. În mod evident situaţia aceasta este mai greu de gestionat, totdeauna e mai greu să gestionezi când mecanismul a fost declanşat şi numărul de cazuri este foarte mare şi problema de sănătate rămâne şi nu doar pentru persoanele infectate cu noul coronavirus, ci şi pentru pacienţii cu alte patologii”, a afirmat Rafila. 

 El a menţionat că se aşteaptă să fie un număr mare de îmbolnăviri, având în vedere că măsurile luate de autorităţi sunt nepredictibile, incomplete şi „neserioase”. 

 „Ne aşteptăm să avem un număr mare de îmbolnăviri, nu pot eu să ştiu ce va face acest guvern minune pe care îl avem în momentul de faţă pentru că măsurile sunt nepredictibile, incomplete şi câteodată sunt neserioase. Gândiţi-vă la un lucru, pe mine m-a frapat chestiunea asta extraordinar de tare, până pe data de 10 septembrie când s-a terminat Festivalul Untold totul era în regulă, catastrofa începând din 11.

Chestiunea asta arată o indiferenţă crasă în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor şi funcţionarea economiei şi a societăţii în general. Nu se poate să ai o atitudine până în data de 10 şi din 11 sau din 12 dintr-o dată avem o problemă de sănătate publică gravă, luăm măsuri în consecinţă şi până atunci nu am făcut absolut nimic”, a declarat deputatul PSD.

1 COMENTARIU

 1. Alexandru Rafila ești absent, stai jos și informează-te ne vorbești doar ca se ne umpli timpul de pomană.
  – Spitalele regionale promise de PSD rămân pe hârtie. Programul de guvernare al PSD arăta că între 2017 și 2020 urmau să se construiască opt spitale regionale și unul republican, în total 10. 500 de paturi noi, în 9 spitale, cu un cost total de 3,5 miliarde de euro.
  Mai ești prezent tovarășe Alexandru Rafila ?
  – Rafila: Împărţirea spitalelor în Covid şi non-Covid nu mai e de actualitate. Profesorul Alexandru Rafila a explicat de ce autorităţile care gestionează pandemia trebuie să pună în aplicare o strategie existentă deja în toată Europa. În opinia sa, împărţirea spitalelor în Covid şi non-Covid nu mai este acum necesară. ( Planul B este planul pe care îl aplică toate ţările din Uniunea Europeană, mai puţin noi…)
  – Alexandru Rafila, dupa incediul de la Neamt: Nu pot sa am spitalele din Romania si sa le oblig sa fie acreditate ca in SUA.
  – Alexandru Rafila confirmă că s-a ales praful și de Institutul ‘Matei Balş’
  Medicul Alexandru Rafila afirmă că o treime dintre paturile din Institutul Naţional “Matei Balş” nu sunt funcţionale nici la şapte luni de la incendiul izbucnit în unul dintre pavilioanele spitalului, deşi anchetatorii au finalizat, de peste două luni, ridicarea de probe de acolo. În acest context, el critică Ministerul Sănătăţii, în subordinea căruia se află Institutul, pentru că nu face demersurile pentru redarea tuturor paturilor în circuitul spitalicesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole