Autorităţile din Galaţi vor să construiască un nou spital, în urma unei investiţii de 100 de milioane de euro

Autorităţile din Galaţi vor să construiască un spital nou, ridicat de la zero, investiţia fiind estimată la 100 de milioane de euro. Clădirea va avea nouă etaje şi o suprafaţă totală de peste 31.000 de metri pătraţi.

Preşdintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat că au fost demarate studiile de fezabilitate, expertizele tehnice şi studiile de teren pentru a construi o unitate medicală nouă în curtea actualului Spitalul Judeţean.

„Vrem să construim de la zero un spital nou la Galaţi, în cadrul unei investiţii de peste 100 de milioane de euro. Clădirea va avea nouă etaje şi o suprafaţă totală de peste 31.000 de mp. În noul spital, care va fi dotat cu echipamente medicale performante, vor funcţiona blocul operator, terapia intensivă (75 de paturi), chirurgia toracică, neurochirurgia, chirurgia vasculară, compartimentul arşi, oncologia şi neurologia. Astfel, va creşte semnificativ numărul de paturi de la terapie intensivă şi vor fi amenajate cel puţin 25 de săli de operaţie, cu 50% mai mult faţă de cele existente în prezent”, a anunţat Costel Fotea.

Autorităţile judeţene vor să atragă fonduri de la Comisia Europeană pentru a realiza acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...