Autoritățile din Peru au suspendat testele pentru un vaccin anti-Covid. Reacțiile adverse grave suferite de un voluntar

Publicat: 12 dec. 2020, 11:38, de Ziarul Puterea, în Internațional , ? cititori
Autoritățile din Peru au suspendat testele pentru un vaccin anti-Covid. Reacțiile adverse grave suferite de un voluntar

Unul dintre voluntarii peruani înscriși în programul de testare clinică a unui vaccin dezvoltat de compania chineză Sinopharm, a prezentat probleme neurologice.

Autoritățile din Peru au decis să suspende temporar testarea vaccinului, după ce unul dintre voluntari a prezentat dificultăţi în mişcarea braţelor.

„În urmă cu câteva zile, am semnalat, aşa cum ne este cerut, autorităţilor de reglementare că unul dintre participanţii noştri a prezentat simptome neurologice care ar putea corespunde unei boli numite sindromul Guillain-Barre”, a declarat cercetătorul-şef, German Malaga, citat de AFP.

Acest sindrom poate duce la paralizie, iar în anii ’70, o campanie de vaccinare a americanilor împotriva gripei porcine a fost oprită după ce 450 dintre cei vaccinaţi au avut aceste simptome.

Testele clinice din Peru pentru vaccinul Sinopharm urmau să se încheie săptămâna aceasta, după ce au fost realizate pe 12.000 de oameni.

Aproximativ 60.000 de persoane din întreaga lume au primi deja vaccinul Sinopharm, inclusiv voluntari din Argentina, Rusia şi Arabia Saudită.