Autoritățile le cer ucrainenilor să părăsească urgent o regiune a țării

Ministrul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Iryna Vereschuk, a făcut apel la ucrainenii care se află în prezent în regiunile sudice ale țării capturate de ruși și i-a îndemnat să se evacueze cât mai curând, prin toate mijloacele posibile.

Potrivit acesteia, trupele ruse doresc ca populația civilă să rămână în teritoriile ocupate temporar cât mai mult timp posibil. Prin urmare, ocupanții fac totul pentru a împiedica evacuarea oamenilor, transmite agenția ucraineană Ukrainski Novini.

Ministrul a adăugat, de asemenea, că trupele ruse folosesc ucrainenii ca scut uman. Pentru ca forțele armate ale Ucrainei să folosească toate armele în contraofensiva împotriva rușilor, este necesară părăsirea regiunii de către civili.

În cursul zilei de vineri, consilierul prezidențial Mihail Podolyak a anunțat că un punct de cotitură va veni în curând în războiul cu Rusia.

Joi, 7 iulie, primarul regiunii Oleshek Kherson, ocupată de rusia, a făcut apel la localnici să se îndepărteze imediat de depozite sau de locurile unde sunt depozitate echipamente rusești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...