Autoritățile locale vor să declanșeze starea de alertă în Maramureș din cauza gunoaielor

Autoritățile din Maramureș vor să declanșeze starea de alertă pe teritoriul județului din cauza problemelor cauzate de deșeuri.

Situația a ajuns atât de gravă din cauză că autoritățile locale nu au găsit soluții pentru ridicarea unui depozit ecologic unde să se adune toate gunoaiele din Maramureș și să nu mai fie nevoie de a le transporta prin toată țara, scrie presa locală.

”Am decis împreună cu prefectul județului Maramureș, Vlad Duruș, ca luni să convocăm Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și să propunem declanșarea procedurilor pentru instituirea stării de alertă pe teritoriul județului Maramureș, deoarece situația deșeurilor nu poate & rezolvată altfel.

Avem nevoie de un spațiu de depozitare, la noi în Maramureș, pentru a soluționa atât problema depozitării deșeurilor, cât și problema costurilor care în prezent sunt foarte ridicate.

Un alt lucru foarte important este faptul că suntem în evaluarea ofertelor pentru restul proiectului care a rămas de executat la depozitul de la Fărcașa, iar termenul de execuție este de 12 luni de zile, urmând ca la începutul anului 2023 să avem un depozit conform, la standarde europene, care să rezolve problema deșeurilor în județul Maramureș.”, a declarat Ionel Bogdan,  președinte CJ Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...