Publicat: 10 dec. 2022, 18:58, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
<a href=Autorul luării de ostatici din Dresda a murit în timpul intervenţiei poliţiei" >

Autorul luării de ostatici care a avut loc sâmbătă dimineaţa într-o galerie comercială din Dresda, estul Germaniei, a murit în timpul intervenţiei poliţiei, au anunţat forţele de ordine germane, informează AFP şi dpa.

„Luarea de ostatici din Dresda s-a încheiat”, a anunţat poliţia într-un mesaj pe Twitter, adăugând că „nu mai există situaţia de pericol”.

În timpul asaltului şi eliberării ostaticilor, bărbatul de 40 de ani a suferit răni incompatibile cu viaţa”, a precizat ulterior poliţia într-un comunicat.

Poliţia a adăugat că a luat în custodie două persoane „fără răni vizibile”, dar nu a oferit mai multe detalii în legătură cu suspectul.

Măsurile de securitate puse în aplicare în centrul oraşului Dresda, capitala regională a landului federal Saxonia, au fost ridicate.

Poliţia germană a anunţat cu puţin timp înainte de orele locale 13:00 (11:00 GMT) că este „în contact” cu suspectul, adăugând că grupuri de intervenţie şi de „negociere” erau de asemenea la faţa locului.

Mai multe media, printre care cotidianul Bild, informau la rândul lor că un bărbat înarmat cu un pistol s-a refugiat într-un magazin dintr-o galerie comercială, după ce încercase înainte să pătrundă în sediul unui post de radio din oraş. Bărbatul ar fi tras mai multe focuri de armă asupra uşii de la intrare în clădirea postului de radio, fără a reuşi să o deschidă.

Atacatorul, în vârstă de 40 de ani, ar fi încercat întâi să îşi ucidă mama, înainte de a încerca să pătrundă în sediul postului de radio şi ulterior să se refugieze în centrul comercial, potrivit Bild.

Galeria comercială şi Târgul de Crăciun din apropiere, unul dintre cele mai celebre din Germania, au fost închise.