Avalanșă de evenimente intersante la Sfântu Gheorghe: festivalul kurtoskolacs, festivalul pălincii, festivalul mierii

Municipiul Sfântu Gheorghe va găzdui în acest an Festivalul kurtoskolacs şi al deliciilor dulci, Festivalul pălincii „Transylvanian Spirit” şi, în premieră, Festivalul mierii „Nektaria”.

Președintele CJ Covasna,Tamás Sándor, a afirmat că evenimentele din acest an din Sfântu Gheorghe au început cu Ziua Culturii Române, şi cea a Culturii Maghiare, ocazii cu care a fost decernat premiul Háromszék pentru Cultură.

Cea de-a 30-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, cea mai mare sărbătoare a unui oraș din Transilvania, va fi organizată în perioada 23-30 aprilie, cu o serie de artiști și evenimente care vor marca ediţia aniversară.

În luna mai va avea loc a doua parte a Festivalului Internațional de Teatru Reflex și a doua ediție a târgului de carte și a festivalului de literatură contemporană SepsiBook.

În luna iulie, în Parcul Cultural vor avea loc evenimente în curtea Casei de Cultură „Kónya Ádám”, precum și o tabără de jazz și muzică de improvizație pentru iubitorii de artă.

Festivalul Deliciilor Dulci – Kürtőskalács, care se concentrează pe produsele locale și pe tradițiile gastronomice, va avea loc între 25 și 27 august.

„Una dintre cele mai importante comori ale vistieriei noastre este Kürtőskalács. Suntem mândri de faptul că de secole coacem în Ținutul Secuiesc pe baza diverselor rețete tradiționale și moderne. Este o parte importantă a culturii noastre gastronomice, motiv pentru care în ziua de deschidere a festivalului din acest an organizăm o masă rotundă profesionistă cu experți din județele Covasna, Harghita și Mureș despre Mișcarea de Evaluare a Ținutului Secuiesc. Luăm în considerare valorile noastre și lucrăm împreună pentru a le păstra. Scopul principal al întâlnirii este de a cunoaște, coordona și face schimb de experiență profesională cu mișcările de comori care au loc în cele trei județe din Ținutul Secuiesc”, a declarat Sándor Tamás.

În perioada 14-17 septembrie la cea de-a noua ediție a festivalului de arte contemporane pulzArt, urmat de EVA Filmmakers Fest, Zilele Sportive și Târgul de Toamnă, care va avea loc între 29 septembrie – 1 octombrie, precum și de evenimentul itinerant Nektaria, concurs apicol din Ținutul Secuiesc.

În perioada 10-12 noiembrie va avea loc și Concursul Transylvanian Spirit – ediția a II-a. Concursul şi-a propus să facă cunoscuţi producătorii de pălincă şi distilate din fructe din Ardeal, dar şi să evalueze calitatea băuturilor şi să contribuie la îmbunătăţirea calităţii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole