Avarie la centrala electrică OMV Petrom de la Brazi

Centrala electrică de 860 MW de la Brazi, situată în curtea rafinăriei OMV Petrom, a suferit o avarie în această dimineață.

Potrivit datelor prezentate de Transelectrica, a avut loc o declanșare intempestivă iar incidentul de la centrala electrică Brazi a afectat jumătate din capacitatea turbinei de abur. ”Declanșare intempestiv. Funcționare neconformă regulator temperatură abur SI_IP HRSG_2”, se spune pe site-ul Transelectrica. 

Totul s-a petrecut la ora 8:11, în această dimineață. La ora 11 ar trebui să fie reparată instalația.

Centrala Brazi este unul dintre marii producători de curent din țară și oprirea sa bruscă a dereglat sistemul energetic, în sensul că România a fost nevoită să treacă urgent la importuri. La ora scrierii acestei știri, țara noastră importă 730 MW. Cele mai mari cantități vin din direcția Bulgaria și Ungaria.

Sursă: Transelectrica

Centrala electrică de la Brazi, cu o putere instalată totală de 860 MW, a produs anul trecut 5,01 TWh de energie electrică, în creștere cu 5% față de rezultatul anului 2021 și cea mai mare de când a fost pusă în funcțiune, în urmă cu 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...