Avarie la centrala electrică OMV Petrom de la Brazi

Centrala electrică de 860 MW de la Brazi, situată în curtea rafinăriei OMV Petrom, a suferit o avarie în această dimineață.

Potrivit datelor prezentate de Transelectrica, a avut loc o declanșare intempestivă iar incidentul de la centrala electrică Brazi a afectat jumătate din capacitatea turbinei de abur. ”Declanșare intempestiv. Funcționare neconformă regulator temperatură abur SI_IP HRSG_2”, se spune pe site-ul Transelectrica. 

Totul s-a petrecut la ora 8:11, în această dimineață. La ora 11 ar trebui să fie reparată instalația.

Centrala Brazi este unul dintre marii producători de curent din țară și oprirea sa bruscă a dereglat sistemul energetic, în sensul că România a fost nevoită să treacă urgent la importuri. La ora scrierii acestei știri, țara noastră importă 730 MW. Cele mai mari cantități vin din direcția Bulgaria și Ungaria.

Sursă: Transelectrica

Centrala electrică de la Brazi, cu o putere instalată totală de 860 MW, a produs anul trecut 5,01 TWh de energie electrică, în creștere cu 5% față de rezultatul anului 2021 și cea mai mare de când a fost pusă în funcțiune, în urmă cu 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...