Averea uriașă a baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins de DNA când lua o șpagă de 1,25 milioane de lei

Un scandal de proporții zguduie județul Vaslui după ce Dumitru Buzatu, cunoscut baron al PSD Vaslui, a fost prins în flagrant de către DNA în timp ce lua o șpagă în valoare de 1,25 milioane de lei. Acest eveniment a pus sub lumina reflectoarelor nu doar fapta în sine, ci și imensa avere deținută de Buzatu, fapt care a stârnit indignarea opiniei publice.

Potrivit informațiilor, Dumitru Buzatu, care a controlat județul Vaslui timp de peste 11 ani, deține o avere uriașă, cuprinzând aproximativ zece hectare de teren agricol, aproape patru hectare de pădure, imobile cu o suprafață de 1.250 de metri pătrați, o șalupă, o rulotă și aproximativ 2.000 de metri pătrați în intravilanul municipiului Vaslui.

În 2022 și 2023, Dumitru Buzatu a făcut donații considerabile fiului său, Tudor Buzatu, transferându-i o casă și un teren în intravilan. Declarația de avere a fiului său a arătat că acesta a primit nu mai puțin de 11 terenuri în diverse localități din județ, extinzându-și astfel posesiunile cu aproximativ 22 de hectare de teren agricol și o casă de vacanță în județul Suceava.

De asemenea, este demn de menționat că fosta soție a lui Dumitru Buzatu este senator PSD, ceea ce adaugă o notă suplimentară de controversă acestui caz.

În ciuda acestor dezvăluiri, în ianuarie 2023, Buzatu a fost reales în unanimitate în funcția de șef al PSD Vaslui, eveniment la care au participat și figuri notabile ale partidului, precum Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. În acest timp, județul Vaslui continuă să aibă cel mai mic PIB pe cap de locuitor dintre toate județele țării, cu cifre economice alarmante.

Într-o declarație controversată din ianuarie 2023, Dumitru Buzatu a respins acuzațiile de sărăcire a județului, afirmând că în timpul mandatelor sale vasluienii au cunoscut vremuri de prosperitate mai mari și că acuzațiile aduse PSD-ului sunt nefondate.

Este important de menționat că Dumitru Buzatu, care a fost bugetar pe întreaga durată a vieții sale, primește două pensii considerabile, una pentru limită de vârstă, în valoare de 95.000 de lei, și o pensie specială de deputat de 73.000 de lei. Salariul său în calitate de președinte al Consiliului Județean se ridică la aproximativ 13.500 de lei pe lună, iar în 2023 a beneficiat și de un supliment de 4.680 de lei pentru gestionarea fondurilor europene.

Acest caz continuă să stârnească controverse în mediul politic și să alimenteze discuții privind corupția și etica în administrația publică din județul Vaslui.

1 COMENTARIU

 1. Acum se intelege mai bine ,,deficitul bugetar,,si unde de duc banii romanilor.
  Rautatea si disperarea de a marii taxe si impozite si de a jefuii romanii in continuare.
  O societate care vrea sa se dezvolte trebuie sa scada taxele si impozitele.
  TVA 16 la suta,scaderea taxelor la nivelul celor dinainte de maririle lui Caciu.
  Toate maririle de preturi au fost facute din pix .
  Banditii nu vor sa lase Romania din mana .
  Iohannis a adus cu buna stiinta jefuitorii la guvernare printr-o inselatorie.
  Pensionar special si jefuitor ai banilor romanilor .Nu avea nici o treaba ,banii in portbagaj luati la restaurant.
  Si mai sunt unii cu dosare la DNA dar stau ascunse.
  Stirea este alta:Ciolacu poate fi arestat oracand el impreuna cu Neascu au pus la cale un jaf din bani europeni.
  Probe clare,detalii cum functioneaza mafia bugetara toate aflate intr-un dosar DNA tinut la sertar de un an de zile.
  Presa ar putea sa intrebe,sa afle(usor de aflat),sa publice sa afle romanii cum functioneaza jaful politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole