Avertismentul dur al unui medic: În două săptămâni medicii vor trebui să aleagă pe cine salvează

Șeful secției de terapie intensivă de la Bârlad a lansat un avertisment îngrijorător. Medicul spune că, dacă numărul noilor cazuri de infectare nu scade, în cel mult două săptămâni doctorii vor fi nevoiți să aleagă ce pacienți vor să trateze și pe care îi lasă să moară.

Medicul Ion Chilinciuc a declarat că nu e departe situația de care se tem toți medicii: aceea în care vor fi atât de mulți oameni infectați încât aceștia nu vor ști pe cine să trateze prima dată.

„Nu mai e mult, cred că o săptămână, două. S-ar putea să fie mult o săptămână sau două. Probabil că și noi o să ajungem în acel moment. O să ținem cont de vârstă, de afecțiunile pe care le are. În momentul în care ai un pacient de 41 de ani și ai un pacient mai în vârstă, alegi pe cel de 41 de ani”, a declarat medicul pentru Digi24.

Ion Chilinciuc a fost și el infectat cu coronavirus și internat la terapie intensivă. El spune că a avut o perioadă când spitalul a fost aglomerat cu pacienți și intervenții chirurgicale. Atunci „probabil” i-a scăpat ceva în protecție.

„Atunci când gândești tu, atunci treburile nu merg bine. Să-i lași pe alții să gând pentru tine. Ce au spus medicii eu am executat. Aproximativ la 2-3 zile după ce am fost internat, după tot tratamentul pe care-l luam, simptomele au devenit mai accentuate, cu insuficiență respiratorie”, a declarat medicul.

„Indiferent în ce situație ai fi, să-ți păstrezi calmul”

El a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, unde a fost internat direct la ATI.

„Să mă lupt cu boala. Trebuie să te lupți cu inamicul invizibil. Nu m-am speriat, dar știam că e o afecțiune destul de serioasă. Indiferent în ce situație ai fi, să-ți păstrezi calmul. Fac asta de peste 30 de ani, indiferent de situația în care sunt”, a mai spus doctorul.

După trei săptămâni medicul s-a vindecat și s-a întors la Spitalul din Bârlad pentru a ajuta ceilalți medici să facă față numărului mare de pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...