Avertisment Klaus Iohannis: România are depozite, doar că înăuntru este încă puțin

Preşedintele Klaus Iohannis recunoaște că rezervele de hrană ale României sunt insuficiente, fiind necesare măsuri pentru constituirea de rezerve și apelarea la ele în caz de criză alimentară.

„Măsurile luate până acum sunt în regulă, dar sunt insuficiente. Este nevoie de multe măsuri pentru a fi siguri că nu vom avea o criză alimentară în România. Am discutat cu premierul și există o preocupare serioasă în acest sens, de aceea vor fi adoptate noi măsuri. În perioada următoare se vor lua măsuri pentru a ne face rezerve și pentru a apela la ele în caz de nevoie. Este nevoie de un Guvern hotărât, cu o majoritate solidă, care vine cu un PNRR bine pus la punct. Aceste lucruri vor duce în final, cu toate că acum suntem într-o situație dificilă, vor duce la o stare generală mai bună”, a declarat președintele, care a adăugat că România are depozite ”doar că înăuntru este încă puțin (rezerve n.r)”.

Autoritățile române nu au făcut publice datele privind nivelul de alimente de la rezervele de stat, motivând că acestea sunt secrete.

Din cauza războiului din Ucraina, un important exportator de produse agricole la nivel mondial, tot mai multe țări se confruntă cu foametea.

 

 

2 COMENTARII

  1. Daca ei și ai lor au buzunarele pline,și încă își mai dau,sa fie la zi,prostimea Nu a contat și nici Nu o sa conteze!dar ce să înțeleagă dobitocu,decât să tragă la jug?să tragă daca nu îl duce capul,sau curajul!

  2. Daca ei și ai lor au buzunarele pline,și încă își mai dau,sa fie la zi,prostimea Nu a contat și nici Nu o sa conteze!dar ce să înțeleagă dobitocu,decât să tragă la jug?să tragă daca nu îl duce capul,sau curajul!inclusiv dobitocul cu cenzura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...