Avertisment lansat de șeful statului: Câți bani riscă să piardă România din cauza rectificării

Președintele Klaus Iohannis spune că din cauza rectificării bugetare adoptate de Parlament prin care pensiile sunt majorate cu 40%, în loc de 14%, România riscă să piardă fonduri europene.

„Există nu doar avertismente, există discuții extrem de serioase cu înalți responsabili din Comisia Europeană, care ne-au spus franc: dacă această rectificare aprobată în Parlament intră în vigoare, ni se vor tăia aproximativ 3 miliarde de euro din fonduri europene pentru că încălcăm mai multe prevederi ale tratatelor. Este o posibilitate”, a spus Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, Iohannis a mai avertizat că țara noastră riscă să aibă probleme de finanțare în cazul scăderii ratingului.

„De asemenea, agențiile de rating cu siguranță vor schimba ratingul de țară în mult mai rău, în condițiile în care aceste cheltuieli imense ar fi operate, nemaivorbind de faptul că pentru aceste cheltuieli pur și simplu nu există bani”, a adăugat el.

Klaus Iohannis a catalogat acest scenariu drept unul „de groază”.

„Dați-vă seama ce se întâmplă dacă se blochează miliarde europene, ratingul de țară va fi retrogradat și noi nici nu mai avem de unde să luăm bani, fiindcă la un rating prost nu mai vine nimeni să dea bani. Este un scenariu pe care l-aș numi de groază. Oricât ne-am dori aceste creșteri, ele vor putea fi făcute doar după ce ieșim din această criză economică și stabilizăm finanțele țării”, a mai spus președintele.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Este probabil ca majoritatea sistemelor de pensii private și de stat să se prăbușească. Va fi o depresie la nivel national, Vor fi foamete, lipsă de adăpost și mizerie care vor duce la tulburări sociale, precum și politice. Sa vedem atunci cu PSD își va scoate izmana din chilot ? Din acest motiv vor rezulta probabil diferite tipuri de lideri de stat cu un IQ așezat pe un alt de nisip mișcător și ne vom lovi desigur de alte regimuri guvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole