Avertisment: Pacienții Covid-19 se vindecă acum mai greu

Covid-19 și-a modificat evoluția. Medicii avertizează că pacienții cu forme medii ale bolii se vindecă mai greu. 

Dacă la începutul pandemiei un pacient cu o formă medie de Covid-19 avea nevoie de două săptămâni pentru a se vindeca, acum medicii avertizează că tratamentul poate dura chiar și o lună.

Medicii au mai observat că principalele simptome precum fi pierderea gustului și mirosului nu mai apar odată cu debutul bolii, ci după o săptămână.

„Am observat că în ultima perioada de timp, formele medii de boală, fără comorbidități, se negativează greu. Adică stau o perioada mai lungă de timp până să obțină acel test negativ. Aș spune că modul în care evoluează simptomele, retrocedarea acestor simptome este mai greoaie.

S-au modificat și ca tablou. Altădată veneau că nu mai aveau gust și miros. Acum gustul și mirosul se pierd poate chiar cu o săptămână de la debutul bolii. Altădată apăreau dureri musculare după ce era febra 38-39 de grade, acum sunt pacienți afebrili care acuză am dureri musculare. Or, noi știm că durerile musculare reprezintă un semn că trebuie să urmărim cu atenție evoluția pacientului respectiv”, a declarat Carmen Dorobăț, manager al Spitalului clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, conform Digi24.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole