Avertisment venit de la Nelu Tătaru: Avem trei-patru săptămâni grele

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru avertizează că, în următoarea perioadă, este posibil ca România să se confrunte cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri de îmbolnăviri.

„Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri”, a declarat ministrul în timpul vizitei de la Constanța în care a evaluat situația epidemiologică din județ.

Ministrul Sănătății a mai avertizat că orice nou caz de îmbolnăvire poate provoca un focar. „Fiecare caz nou poate provoca un focar”, a mai spus Nelu Tătaru.

În opinia Ministrul Sănătății,  momentan nu se impune carantină la nivel național.

„Se vor mai lua restricții la nivel local, nu se impune carantinare la nivel național”, a explicat Nelu Tătaru, întrebat de jurnaliști ce alte măsuri pregătește Guvernul.

Tătaru a precizat că se va face o extensie la ATI de 14 paturi la Spitalul Județean, 12 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie și 7 paturi la Spitalul Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...