Avertismentul mafiot al lui Daea sub efectul Dunning-Kruger

Charles Darwin spunea că „ignoranța generează mai des încredere, decât cunoașterea” iar Bertrand Russell ne-a transmis că „unul dintre lucrurile nefericite ale timpului nostru este că cei care sunt încrezători sunt proști, iar cei care au imaginație sau înțelegere sunt plini de îndoială și indecizie”.

Cam acestea sunt și coordonatele actualului ministru al Agriculturii, Petre Daea, care, în plin scandal  al cerealelor din Ucraina, a demonstrat că se află sub efectul  Dunning-Kruger. Acest efect se traduce și prin faptul că ”oamenii cu niveluri scăzute de calificare trag concluzii greșite și iau decizii greșite, dar nu pot face greșeli din cauza nivelului lor scăzut de calificare”. Astfel, semnificația efectului Dunning-Kruger înseamnă că lipsa de înțelegere a greșelilor comise duce la o credință în propria corectitudine și, în consecință, la creșterea încrederii în propriile decizii și în sine, precum și la o conștientizare a propriei superiorități. Așa se manifestă la ora actuală și ministrul Petre Daea. Numai că el, acum, în plin scandal al cerealelor din Ucraina, deși se află sub efectul Dunning-Kruger, se comportă și ca într-un film cu gangsteri regizat și filmat în Palatul Victoria. ”Vă cer sprijin, stimați colegi, să nu mă lăsați în luptă singur. Pot duce, dar.. să nu mă lăsați singur, fraților, că sunt multe puști pe mine, văd”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, în ultima ședință de Guvern. Opsss! Cine oare îndreaptă puștile către tine, domnule ministru? Oamenii de afaceri din Ucraina, fermierii români sau chiar unii colegi de partid sau Guvern? Ori toți împreună? Nu cumva, vrăjelile ieftine servite pe sticla televizorului în timpul scandalului privind cerealele din Ucraina ascund de fapt un aranjament mafiot? Pentru că mesajul transmis în plină ședință de guvern este unul de tip mafiot, adică ”nu-i nimic mai ușor decât o promisiune”. 

Ori, prin mesajul transmis de Petre Daea de la Palatul Victoria ne reamintește de faptul că tot timpul gangsterii spun că ”În copilărie, l-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea o bicicletă. După care am înțeles că Dumnezeu lucrează altfel. Am furat bicicleta și l-am rugat pe Dumnezeu să mă ierte”. Oare nu cumva, Petre Daea, sub masca de clov, uneori chiar simpatic, ascunde, sub efectul  Dunning-Kruger, un șmecheraș de provincie care a crezut că poate păcăli pe toată lumea prin gargară și promisiuni? Timpul a demonstrat că da. Da. Petre Daea minte cum respiră și promite de fiecare dată când deschide gura. Și ultima gogoașă servită de Daea fermierilor români afectați de importul cerealelor ieftine din Ucraina a fost că președintele Comisiei Europene a anunțat săptămâna trecută că al doilea pachet de sprijin va fi de 100 de milioane de euro. Adică, că acele țări care vor primi sprijinul ar putea completa această sumă cu 200%.

Deci nu 100% ca în primul pachet, ci cu 200%. Practic, ce înseamnă acest sprijin despre care vorbește Daea? Că suma de 10 milioane de euro dată de Bruxelles va fi dublată sau triplată de la bugetul nostru, adică din banii contribuabililor români. Astfel, pentru alte 10 milioane de euro venite de la Bruxelles, Guvernul României va trebui să pluseze cu încă 20 de milioane de la buget. Păi de ce nu spui și asta domnule Daea? Pentru că ai căzut în plasa propriilor minciuni și promisiuni, adică una spui, alta gândești și altceva faci! Iar Planul Național Strategic (PNS) de 15,8 miliarde de euro care a fost trimis la Bruxelles tot pe ascuns ca și și PNNR lui Cristian Ghinea, demonstrează ”că sunt multe puști pe mine”, adică gura păcătosului adevăr grăiește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...