Avertismentul medicilor neurologi: Cine nu își face vaccinul anti-Covid-19 de teama trombozelor comite o greșeală

Medicii neurologi susțin că cei care nu fac vaccinul împotriva coronavirusului de teama trombozelor fac o greșeală imensă.

Trombozele apar atât de frecvent în urma infecției cu SARS COV 2, încât 30% dintre pacienții care fac forme grave ajung să aibă un accident vascular cerebral. Și, în cazul în care bolnavul supraviețuiește, pe lângă sechelele ramase în urma Covidului, rămân și problemele neurologice, care sunt greu de rezolvat.

″Vedem din ce în ce mai multe accidente vasculare și la persoane tinere. Tinerețea în neurologie poate să înceapă și la 20 de ani, dar să zicem adultul tânăr: 40-45 de ani. În momentul în care ai o bucată de creier care a fost afectată, există totuși șansa recuperării.

Creierul sănătos, și asta se întâmplă mai degrabă la persoanele tinere, poate prelua, poate învață anumite lucruri. Pentru asta trebuie să existe o rețea foarte puternică de recuperare medicală, care din păcate în momentul de față nu este suficient dezvoltată. Accesul la reabilitare neurologică este redus. Pacienții cu AVC care supraviețuiesc, în proporție de 60-70% se întorc la domiciliu″, a declarat dr. Cristina Tiu, șefa clinicii de neurologie Spitalul Universitar de Urgență București pentru ȘtirileProTv.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole