Avertismentul medicului Octavian Jurma: Riscul de reinfectare este mare atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați

Medicul cercetător Octavian Jurma atrage atenția că „Omicron este 100% dominantă acum în România. Riscul de reinfectare este mare atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați”.

”Azi a aparut raportul VOC pentru saptamana trecuta.

Dominanta BA2 in numarul de secventieri noi a crescut la 56.5%.

Noua faza de crestere (minival) e alimentata acum de noua versiune. E probabil ca acest „val in val’ sa dureze inca 2-3 saptamani si sa prelungeasca valul 5-Omicron pana in luna mai. E insa putin probabil sa asistam la un nou val similar celui produs de BA1 (dar nu exclus).

Este a doua saptamana in care Delta este la 0% deci putem spune ca Omicron este 100% dominanta acum in Romania.

In ciuda apartenentei la familia Omicron, diferenta dintre BA2 si BA1 este mai mai mare decat intre Delta si Gamma.

De aceea riscul de reinfectare este mare atat pentru vaccinati cat si pentru nevaccinati. Grupele cele mai expuse sunt copiii si varstincii.

Riscul de spitalizare este insa mult mai mare pentru persoanele nevaccinate, mai ales in cazul varstnicilor sau a celor cu boli cronice.

Daca nu aveti boosterul facut este imperativ sa il faceti. Purtati masca FFP2 in toate spatiile inchise si in clasa (elevi si profesori)”, a scris medicul Octavian Jurma pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...