Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă în 9 judeţe, până vineri. Temperaturi de 38 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că nouă judeţe din vestul, nordul – vestul şi centrul ţării se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă de miercuri până vineri, în timp ce pentru restul țării este valabilă o atenţionare Cod galben de caniculă.

Valul de căldură va fi persistent pe parcursul celor trei zile în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37 – 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Judeţele ce se vor afla sub Cod portocaliu sunt: Timiş, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj, Mureş, Bistriţa – Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.

În restul ţării, în intervalul menţionat, valul de căldură se va extinde în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 şi 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie şi de podiş. De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

La București, vremea va fi caniculară în zilele următoare, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi și vor fi înregistrate temperaturi maxime de 34-36 de grade, în timp ce minimele se vor încadra în marja de 18-21 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...