Avertizări cod galben emise de ANM: Ploile alungă valul de caniculă

Ploile se instalează treptat în toată țara până sâmbătă, iar temperaturile vor scădea treptat, dar nu cu mult.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de caniculă și, ulterior, de ploi. Prima avertizare cod galben vizează disconfortul termic ridicat, valabil între 4-5 august.

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Miercuri, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar joi între 34 și 39 de grade.

A doua avertizare cod galben este de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în interval 4 august, ora 12:00 – 5 august, ora 06:00.

În intervalul menționat, în Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.

O a treia avertizare vizează toată țara, în interval 5 august, ora 12:00 – 7 august, ora 10:00. Fenomene vizate sunt de instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, începând dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...