Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au ajuns în România

Publicat: 22 nov. 2023, 23:00, de Daria Diaconeasa, în ACTUALITATE , ? cititori
Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au ajuns în România

Miercuri după-amiază, aeronavele de luptă Eurofighter ale Forțelor Aeriene Germane au ajuns la baza militară Mihail Kogălniceanu, situată în apropiere de Constanța.

În săptămânile recente, au fost deja puse în aplicare ample măsuri pregătitoare pentru desfășurarea contingentului german, compus dintr-un total de 150 de militari, conform comunicatului de presă al Ambasadei Germaniei.

Începând cu data de 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi active și vor întări apărarea aeriană în flancul sud-estic al NATO. Înainte de aceasta, se va realiza certificarea din partea NATO.

Îi întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenţie în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, aratăm că suntem alături de aliatul nostru, România, şi colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat. Le mulţumesc partenerilor noştri români pentru ospitalitate şi pentru cooperarea excelentă”, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucurelti, Peer Gebauer.