Avionele Wizz Air sunt lipite cu bandă adezivă înainte de decolare

O imagine șocantă a apărut în presa albaneză, astăzi. Un avion al companiei Wizz Air, aparent ruginit, a fost peticit cu bandă adezivă. Această descoperire a ridicat semne de întrebare cu privire la standardele de siguranță ale companiei și la modul în care sunt întreținute aeronavele.

La o conferință de presă desfășurată ieri la București, CEO-ul Wizz Air, Jozsef Varadi, sublinia cu fermitate că „siguranța călătorilor și a echipajului este pe primul loc în politica companiei”. Cu toate acestea, un videoclip viral, postat de publicația Gazeta Reforma din Albania, a schimbat perspectiva asupra situației.

În acest videoclip, se poate vedea un angajat al companiei urcându-se într-un avion Wizz Air, chiar înainte de decolare, și aplicând bandă adezivă pe partea exterioară a aeronavei. Această acțiune neobișnuită a ridicat semne de întrebare cu privire la siguranța avioanelor companiei și, implicit, a pasagerilor.

Cu doar câteva zile înainte, aceeași publicație din Albania a publicat un alt videoclip, cu un alt avion care era peticit în zona motoarelor.

Într-o reacție ulterioară, compania Wizz Air a afirmat că banda adezivă folosită în videoclip este, de fapt, o bandă specială de mare viteză, utilizată în industria aerospațială pentru reparații temporare mici. Potrivit companiei, aceasta este o procedură standard de întreținere și nu ar trebui să ducă la îngrijorări legate de siguranța zborurilor.

Cu toate acestea, videoclipul postat pe rețelele sociale a generat un val de critici și întrebări cu privire la standardele de întreținere ale companiei Wizz Air. Pe bune, în calitate de pasager, cine se simte în siguranță într-un avion lipit cu bandă adezivă?

4 COMENTARII

  1. Este o practică la toate companiile, reparațiile urgente la fuselaj se fac cu o banda adezivă special concepută pentru aceste lucrări. Recent un avion Alitalia ce efectua zboruri interne a fost reparat in mod identic, fap ce a revoltat (degeaba) pe un parlamentar ce era pasager in acel avion.

  2. Este o procedura comuna in aviatie pentru reparații mici , este o banda adezivă metalică specială folosită in aviatie, nu este nimic alarmant si tot comentariul este clar nedocumentat si părtinitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole