Avionul care îl transporta pe vicepreşedintele din Malawi, dispărut din radare. Era însoțit de alte 9 persoane

Publicat: 10 iun. 2024, 20:28, de Corina Oprea, în Internațional , ? cititori
Avionul care îl transporta pe vicepreşedintele din Malawi, dispărut din radare. Era însoțit de alte 9 persoane
sursa: google

Avionul care îl transporta pe vicepreşedintele din Malawi a dispărut de pe radare. Anunțul a fost făcut de Preşedinţie, care transmite că la bordul aeronavei mai erau alte 9 persoane. Ar fi trebuit să aterizeze încă de dimineață, însă e de negăsit.

Avionul vicepreşedintelui din Malawi, dispărut

Președinția din Malawi a anunțat luni că un avion care îl transporta pe vicepreședintele țării, Saulos Klaus Chilima, și alte nouă persoane a dispărut de pe radare, potrivit Reuters.

Biroul președintelui și cabinetului din Malawi a precizat într-o declarație că toate eforturile autorităților aviatice de a lua legătura cu aeronava de la momentul dispariției acesteia au fost până acum fără succes.

Saulos Klaus Chilima, în vârstă de 51 de ani, se afla la bordul unui avion al Forțelor de Apărare din Malawi, care a decolat din capitala Lilongwe la ora locală 09:17 (10:17, ora României). Biroul președintelui a adăugat că operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare.

Avionul era programat să aterizeze pe Aeroportul Internațional Mzuzu la ora 10:02.

„Toate eforturile autorităţilor aviatice de a lua contact cu aeronava de când aceasta a dispărut de pe radare au eşuat până în prezent”, a precizat Biroul preşedintelui şi cabinetului din Malawi într-o declaraţie.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE