Avocat Augustin Drăghiceanu: „Creditele bancare pentru locuințe au devenit tot mai greu de accesat”

În podcastul „Dialogurile Puterii”, avocatul Augustin Drăghiceanu a atras atenția asupra impactului semnificativ al creșterii TVA-ului în sectorul imobiliar, întrucât măsurile fiscale recent anunțate au consecințe semnificative asupra cumpărătorilor de locuințe.

„Taxele erau de 5% în anumite condiții, apoi de 9%. Doar în acest an mai pot fi achiziționate cu un TVA de 5%. TVA de 5% va deveni 9%, peste o valoare prag se va duce la 19%. În primul rând, există un risc pentru mine ca entitatea pentru care lucrez să nu mi suplimenteze. Să spunem că lucrez în mediul privat, nu la stat. Poate că nu dorește să-mi suplimenteze venitul pentru ca brutul meu să acopere noile taxe. Să spunem că o face. Eu mă calific pentru un credit bancar. Marea majoritate a celor care lucrează au venituri care nu sunt foarte mari. Speranța lor de a achiziționa un imobil este pe baza unui credit bancar. Creditele bancare au devenit tot mai greu de accesat din cauza înăspririi condițiilor bancare. Pe de altă parte, constructorul, mărind TVA-ul de la 5 la 9%, automat, prețul final al locuinței va fi mai mare”, a declarat Augustin Drăghiceanu la podcastul Dialogurile Puterii.
Mai multe informații despre impactul măsurilor fiscale asupra sectorului imobiliar puteți afla mâine de la avocatul Augustin Drăghiceanu în podcastul „Dialogurile Puterii”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole