Avocatul Toni Neacșu, despre anunțul lui Cîțu cu privire la certificatul verde în magazine: „Delir autocrat al unui Guvern scăpat de sub control!”

Premierul interimar Florin Cîțu susține că este adeptul utilizării certificatului verde în toate activitățile, inclusiv pentru intrarea în magazine. Avocatul Toni Neacșu, fost membru CSM, spune că măsura ar putea să fie una abuzivă, dar atrage atenția că nu există cale prin care să fie anulată în timp util.

Delir autocrat al unui Guvern scăpat de sub control!! Acum se înțelege miza reală a modificării Legii 55/2020 în Parlament! (Plx 393/2021). Atenție, dacă Guvernul instituie această măsură abuziv prin HG poate fi ea cât de nelegală, nu există cale prin care să fie anulată în timp util de către judecători. Am tot spus-o, în starea de alertă Guvernul emite hotărâri care sunt sustrase oricărei forme control, adică controlului judecătoresc, judecătorii fiind singurii care le pot desființa. Deciziile instanțelor vin mult prea târziu, mult după cele 30 de zile cât astfel de hotărâri produc efecte.

E vorba despre proiectul de lege privind aprobarea OUG 68/2021 privind certificatul verde european. Acesta se află încă în comisiile Camerei Deputaților, după ce în Senat a trecut cu un amendament șocant, posibilitatea pentru Guvern de a „asigurara” exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale de existența certificatului verde.

Totul pare a face parte dintr-o strategie bine pusă la punct. În Senat amendamentul a fost introdus de comisia de apărare(!) chiar în ziua votării, în CD fusese pus pe ordinea de zi de săptămâna aceasta, acum Cîțu lansează nucleara și dă semnalul pentru ce trebuie făcut săptămâna viitoare când probabil se votează”, a spus avocatul Toni Neacșu pe pagină să de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...