Azi: Președintele Iohannis primește Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți!

Președintele României, Klaus Iohannis, primește sâmbătă, 4 iunie, Premiul European Carol al IV-lea al Asociației Germanilor Sudeți pentru anul 2020. Ceremonia va avea loc la Hof, în Republica Federală Germania.

Asociația Germanilor Sudeți a decis în anul 2020 să acorde acest premiu Președintelui Klaus Iohannis, „ca o recunoaștere a meritelor sale în ceea ce privește înțelegerea și cooperarea dintre popoarele și țările Europei Centrale”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. În contextul pandemiei, ceremonia nu a putut fi organizată, fiind reprogramată pentru 4 iunie 2022, dată la care se sărbătorește și Ziua Germanilor Sudeți.

Ce înseamnă acest premiu

Premiul poartă numele lui Carol al IV-lea, împărat german și rege al Boemiei (1316-1378), și are, conform organizatorilor, scopul de „a încuraja o ordine justă a popoarelor și statelor din Europa Centrală”.

Este acordat anual personalităților și organizațiilor din viața politică, religioasă sau cea economică, cu merite deosebite în favoarea înțelegerii și cooperării popoarelor și statelor Europei Centrale.

1 COMENTARIU

 1. Cum e să fii liberal în Rusia?

  „ Cum este să fii liberal în Rusia? ”
  Liberalii sunt neputincioși în Rusia anti liberală de astăzi și asta este cel mai rău lucru pe care îl știm.
  Puterea este ideea națională a Rusiei.

  Dacă lucrezi în guvern, mai ales undeva aproape de Kremlin, ești piersic. Doar nu-ți arăta liberalismul. Președintele Putin prețuiește competența și creierul educat. În gâtul nostru, acestea par să aibă o corelație ridicată cu „liberalismul”.

  Dar cum este să fi PSD-ist în România?

  Cea mai simplă definiție a PSD-lui ai ca a fost prezentă în lumea politici de peste trei decenii .
  Atâta timp cât toată lumea se distrează, mănâncă și bea și este veselă. Ce mai contează?
  Dar când petrecerea se termină, cine știe ce va urma?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...