Azilul de bolnavi psihic din Harkiv, bombardat de ruși

Azilul care adăpostea bolnavi cu afecțiuni psihice și neurologice din Harkiv a fost bombardat de ruși, vineri dimineață.

Potrivit guvernatorului Regiunii Harkiv, Oleh Synehubov, 73 de persoane au fost evacuate, dar 330 se aflau încă la azil în momentul atacului. Mulți dintre ei sunt persoane cu dizabilități. Numărul victimelor este încă necunoscut.

Tot vineri dimineață s-au înregistrat 2 morți și 6 răniți în bombardamentele ce vizează aerodromul Luțk. Potrivit lui Yuriy Poguliaiko, șeful administrației regionale de stat Volyn, forțele ruse au lansat  patru rachete într-o bază aeriană militară din Luțk, ucigând doi soldați ucraineni și rănind alți șase.

Este cel puțin a patra acțiune directă care vizează instituții de sănăyate publică ucrainen. Joi, maternitatea din Mariupol a fost în mod deliberat bombardată, motivându-se că în ea s-ar fi ascuns trupe militare ultra naționaliste ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...