Bacalaureat 2024: Când este ultima zi de înscriere pentru sesiunea de vară

Publicat: 06 iun. 2024, 19:49, de Cristina Cohuț, în SOCIAL , ? cititori
Bacalaureat 2024: Când este ultima zi de înscriere pentru sesiunea de vară

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat pe pagina sa de Facebook că ultima zi de înscriere pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat este vineri. De asemenea, ministrul a menționat că aceasta este și ultima zi de cursuri pentru clasele a XII-a și a XIII-a.

Bacalaureatul va începe între 17 și 19 iunie, cu evaluarea competențelor, iar probele scrise vor începe pe 1 iulie. În perioada 17-19 iunie vor avea loc evaluările competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), iar între 19 și 20 iunie este programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B).

În aceeași perioadă, respectiv 19-21 iunie, vor fi evaluate și competențele digitale (proba D). În intervalul 25-27 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice, într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise vor începe pe 1 iulie, cu cea la Limba și literatura română (proba E.a). Pe 2 iulie va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului (proba E.c), iar pe 4 iulie proba scrisă la alegere a profilului și specializării (E.d). În final, pe 5 iulie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă (E.b).

Afișarea rezultatelor la probele scrise este programată pentru 8 iulie, până la ora 12.00, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 și 18.00. Contestațiile vor fi soluționate în perioada 9-11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie.

Acestea sunt actele necesare pentru înscrierea la prima sesiune de Bacalaureat 2024, conform Ministerului Educației.

1. Certificatul de naștere:

• Documentul original și o copie

2. Cartea de identitate:

• Documentul original și o copie

3. Cerere de înscriere (fișă-tip informatizată):

• Completată, avizată și ștampilată de unitatea de învățământ de proveniență/centrul de examen

4. Certificatul/certificatele în original și o copie a acestuia/acestora:

• În baza căruia/cărora se solicită echivalarea probei C și D, dacă este cazul

5. Foaia matricolă:

• În original

6. Adeverință emisă de unitatea de învățământ:

• Prin care se confirmă finalizarea clasei a XII-a/a XIII-a și media generală