Bacău: O autospecială a ISU Vrancea a accidentat mortal un pieton la Filipeşti

Publicat: 29 aug. 2022, 23:38, de Aurel Drăgan, în ACTUALITATE , ? cititori
Bacău: O autospecială a ISU Vrancea a accidentat mortal un pieton la Filipeşti

O autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, aflată în misiune, a accidentat mortal un bărbat care traversa strada pe trecerea de pietoni, luni seara, pe DN2, în comuna Filipeşti, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

„La data de 29 august, o autospecială din cadrul ISU Vrancea, aflată în misiune, având semnal luminos în funcţiune, în timp ce se deplasa pe DN 2, în comuna Filipeşti, din direcţia Botoşani către Vrancea, a surprins şi accidentat mortal un bărbat de 49 de ani, din judeţul Neamţ, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Păduraru Cătălina.

Conducătorul autospecialei ISU Vrancea nu se afla sub influenţa alcoolului.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

ISU Vrancea a precizat, legat de evenimentul de la Filipeşti: „La acest moment, cazul se află în ancheta organelor de cercetare competente. În funcţie de rezultate, se vor pune în aplicare măsurile care se impun”.

Ancheta este preluată de Parchetul Militar Iaşi, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.