Banca Națională a aderat la grupul de bănci centrale denumit Rețeaua pentru ecologizarea sistemului financiar

Banca Naţională a României a devenit, începând cu luna septembrie 2020, membru al grupului de bănci centrale şi autorităţi de supraveghere financiară denumit Reţeaua pentru ecologizarea sistemului financiar (Network for Greening the Financial System – NGFS).

Reţeaua a fost înfiinţată de către opt bănci centrale şi autorităţi de supraveghere cu ocazia One Planet Summit, desfăşurat la Paris în decembrie 2017, pentru a consolida răspunsul global în realizarea obiectivelor Acordului de la Paris, această reţea înregistrând în prezent un număr de 72 de membri şi 13 observatori.

NGFS îşi propune să contribuie la analiza şi gestionarea riscurilor de mediu şi climatice şi să mobilizeze finanţări care să susţină tranziţia spre o economie durabilă.

În ultimii ani, BNR a acordat o atenţie aparte analizelor şi demersurilor de cercetare care vizează problematica riscurilor financiare asociate schimbărilor climatice, urmărind permanent ultimele evoluţii din acest domeniu în cadrul forurilor internaţionale la care participă.

BNR a întreprins acţiuni de identificare, dezvoltare şi utilizare a unor instrumente specifice de analiză a riscurilor provenite din sfera schimbărilor climatice, ca parte a cadrului de politici privind stabilitatea financiară şi a organizat în cooperare cu Fondul Monetar Internaţional o sesiune specială privind riscurile climatice şi implicaţiile acestora asupra stabilităţii financiare în cadrul ediţiei din anul 2019 a Seminarului regional anual de stabilitate financiară . 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...