Primăria Capitalei va acorda 500 de vouchere în valoare de 4.800 de lei persoanelor care s-au vindecat de Covid-19 și donează plasmă

Pacienții vindecați de Covid-19 care vor dona plasmă pentru vindecarea persoanelor infectate aflate în stare gravă vor fi sprijiniți financiar de Primăria Capitalei cu un voucher în valoare de 4.800 de lei/ beneficiar.

Instituția a lansat marți, 1.09.2020, proiectul „Donează plasmă, salvează viața”, bugetat pentru 500 de donatori, iar voucherele pot fi utilizate pentru achiziționarea de servicii medicale și medicamente, precum și de alimente.

Cei interesați se pot înscrie pe site-ul https://doneazaplasma.assmb.ro/ după ce au donat plasmă.

Într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că scopul proiectului este de a crește numărul donatorilor pentru a fi salvați pacienții internați la terapie intensivă.

Foarte puțini pacienți vindecați de Covid-19 donează plasmă

Conform sursei citate, din cei 40.000 de români care s-au vindecat de Covid-19 în întreaga țară, au donat doar 400 de oameni.

„De la un donator se pot recolta aproape 700 de mililitri de plasmă care poate salva trei pacienţi în formă severă. Iată, deci, necesitatea acestui proiect. Chiar dacă au fost voci care au criticat iniţiativa mea şi a colegilor de la ASSMB, iată că se dovedeşte a fi de succes şi necesară pentru că ulterior nouă au apărut şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice din ţară care au anunţat că vor oferi stimulente financiare pentru donatorii de plasmă”, a spus primarul general.

În proiectul demarat de PMB, se pot înscrie persoanele cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel puțin șase luni înainte de depunerea cererii de aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...