Bani pentru românii care locuiesc la bloc. La ce îi pot folosi

Publicat: 05 iul. 2024, 21:53, de Corina Oprea, în SOCIAL , ? cititori
Bani pentru românii care locuiesc la bloc. La ce îi pot folosi
Bani pentru românii care locuiesc la bloc. La ce îi pot folosi

Vești bune pentru cei care locuiesc la bloc. Statul le oferă 750 de lei, bani pe care îi pot folosi doar într-un anumit scop. Ce condiții trebuie să îndeplinească și cum pot intra în posesia acestei sume anul acesta.

Se dau 750 de lei pentru cei care locuiesc la bloc

Românii care locuiesc la bloc pot beneficia de un sprijin financiar în valoare de 750 de lei din partea statului. Acești bani sunt destinați achiziționării și instalării repartitoarelor de căldură, dispozitive menite să asigure un consum mai eficient al energiei termice.

Este important de menționat că nu toți românii care stau la bloc sunt eligibili pentru acest ajutor. Categoriile de persoane care pot primi cei 750 de lei sunt:

  • Pensionarii de peste 60 de ani
  • Persoanele cu handicap
  • Persoanele singure care beneficiază de ajutor social
  • Familiile cu un venit mediu lunar de maximum 2.000 de lei pe membru

Există, de asemenea, anumite categorii de români care nu vor beneficia de acest sprijin financiar, respectiv persoanele care nu au domiciliul în România sau cele care execută pedepse privative de libertate.

Suma de 750 de lei va fi alocată exclusiv pentru montarea repartitoarelor de căldură. Beneficiarii vor trebui să acopere inițial costurile de instalare din propriul buzunar. Ulterior, statul va vira suma de 750 de lei în contul lor, cu condiția ca montarea să fie realizată de firme autorizate.

Guvernul a decis să prelungească termenul limită pentru utilizarea acestor fonduri până la 31 decembrie 2024. Anterior, data limită fusese stabilită pentru 15 aprilie. Este esențial ca beneficiarii să utilizeze aceste fonduri până la noua dată limită pentru a se asigura că nu pierd dreptul la ajutorul financiar.

Beneficiarii trebuie să țină cont de câteva aspecte cheie:

  • Ajutorul financiar se acordă pentru un singur loc de consum.
  • Titularul de contract nu trebuie neapărat să fie același cu beneficiarul ajutorului.
  • Montarea repartitoarelor trebuie să fie realizată de firme autorizate pentru ca beneficiarii să poată primi rambursarea de la stat.