Se schimbă pragurile de venit pentru cardurile sociale

Publicat: 08 ian. 2024, 12:12, de Oana Dințică, în SOCIAL , ? cititori
Se schimbă pragurile de venit pentru cardurile sociale

Noi schimbări la cardurile sociale în 2024! Mai mulți români vor putea beneficia de ajutorul oferit de stat, în valoare de 250 de lei. Acest lucru este posibil în urma schimbării plafonului de venituri.

Numărul de beneficiari ai acestui ajutor se va mări, și asta pentru că și plafonul de venituri va crește de la 1.700 de lei la 2.000 de lei. Anul acesta, banii vor fi virați pe carduri odată la două luni, ca anul trecut. Astfel, românii vor primi ajutorul de stat în lunile: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.  

Cardurile sociale reprezintă un ajutor pe care îl primesc persoanele cu venituri mici pentru a cumpăra alimente și mese calde.  

În acest moment, cei care beneficiază de ajutorul de la stat sunt: 

  • pensionarii sistemului public de pensii
  • pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale
  • beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special 
  • copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu 
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici 
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social. 

Beneficiarii pot folosi cardurile sociale pentru a cumpăra alimente și mese calde. Însă, în cazul în care banii de pe carduri sunt folosiți pentru altceva în afară de produse alimentare și mese calde cardul se poate anula. În plus, beneficiarii care comit această faptă pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 3.450 și 4.600 de lei. Totodată cardurile primite de la stat, nu se înstrăinează.