Banksy revine: Lucrarea care s-a autodistrus în direct, scoasă din nou la licitaţie

La trei ani de la autodistrugerea în direct, opera „Girl with Balloon” a artistului stradal Banksy este scoasă la vânzare de Sotheby’s Londra, într-o sesiune care va avea loc pe 14 octombrie. Preţul a fost multiplicat de patru ori.

”Girl with Balloon”, celebra lucrare a lui Banksy care s-a autodistrus în direct, este scoasă din nou la licitaţie pentru o sumă de patru ori mai mare.

În timp ce alte opere ale lui Banksy s-au vândut pentru mai mult – un record de 23 de milioane de dolari a fost stabilit în martie la Christie’s cu o pictură în ulei reprezentând un copil ce se joacă cu o păpuşă asistentă medicală – pictura, care iniţial s-a numit „Girl with Balloon” (2006) şi pe care artistul a redenumit-o „Love is in the Bin” (2018) după ce a fost distrusă, are cea mai mare estimare stabilită a unei lucrări a artistului.

Lucrarea este estimată acum între 5,5 şi 8,3 milioane de dolari (4-6 milioane de lire sterline), potrivit site-ului casei de licitaţie. Imaginile cu „autodistrugerea” pânzei, ce reprezintă un copil care lansează un balon roşu în formă de inimă, în timpul licitaţiei din octombrie de la Sotheby’s Londra, au făcut înconjurul lumii, stârnind un şoc în lumea artei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...