„Bănuiesc deja ce ne așteaptă peste o lună sau două”: Cine prezice ce va fi cu Rusia lui Putin

Regizorul rus Aleksandr Sokurov a condamnat acțiunile președintelui Vladimir Putin, care a declanșat un război în Ucraina și pe care îl acuză că este nepăsător faţă de viaţa soldaților săi.

Într-un interviu acordat jurnalistului Nikolai Solodnikov, regizorul a subliniat că acțiunile autorităților ruse vor duce la consecințe ireversibile, iar războiul din Ucraina se va încheia pentru Putin în același mod în care s-a încheiat pentru țar în 1917. Sokurov a mai atras atenţia asupra faptului că regimul Putin nu își respectă poporul și neglijează viața cetățenilor.

Niciodată nu mi-am imaginat că statul ar putea depăşi în vreun fel limita corectitudinii, respectului pentru popor, respectului pentru inamic. Nu mi-am imaginat ca televiziunea de stat să emane atâta răutate. Nu doar propagandă, ci o adevărată răutate. N-am mai văzut niciodată aşa ceva. Nu au dreptul să oprească dezvoltarea în această țară și să pună un laț în jurul gâtului tinerilor! Nu au acest drept!”, a subliniat regizorul rus, potrivit uian.net.

Aleksandr Sokurov consideră că, din cauza războiului din Ucraina, cetățenii ruşi l-ar putea înlătura pe Putin din fruntea ţării. Cu toate acestea, remarcă cineastul, situația din Federația Rusă nu se va îmbunătăți imediat, totul va trebui să înceapă de la zero.

Bănuiesc deja ce ne așteaptă peste o lună sau două. Nu voi menţiona ce anume, pentru că ceea ce se spune se poate împlini, dar ceea ce nu se spune are şansa să nu se întâmple… Deocamdată, însă, mergem în același ritm ca atunci când a avut loc revoluționara răsturnare a regimului ţarist… Este un drum către un punct zero. Acest lucru este rău pentru noi toți” , a mai spus Sokurov.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole