Barack Obama: Nouă moduri în care poți ajuta cauza celor afectați de războiul din Ucraina

Impactul invaziei neprovocate de către Rusia în Ucraina a fost devastator. Și, în timp ce situația continuă să escaladeze, la fel se întâmplă și cu nevoia de ajutor, de la cel de urgență pe teren, până la sprijin pentru cei care fug în țările vecine, a transmis în noaptea de joi spre vineri obama.org, fundația caritabilă a fostului președinte american.

Conform platformei, au fost identificate nouă organizații care desfășoară activități umanitare în domenii critice, chiar acum.

„Poporul ucrainean are nevoie de ajutorul nostru. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a face diferența, iată câteva organizații care fac o muncă importantă”, a transmis fostul președinte Barack Obama.

Recomandările lui Obama

Fostul președinte susține următoarele organizații:

Fight for Right (ffr.org.ua)

Fight for Right coordonează adăposturile accesibile, evacuările și serviciile de urgență, asigurându-se că cei care trăiesc cu dizabilități nu sunt lăsați în afara eforturilor umanitare.

Comitetul Helsinki Maghiar – Hungarian Helsinki Committee

Oferă asistență juridică gratuită refugiaților din Ungaria. În acest moment, ei se concentrează pe ajutarea solicitanților de azil din Ucraina să găsească asistență juridică profesională și gratuită.

Fundacja Ocalenie – Strona główna – Fundacja Ocalenie:

În urma unor rapoarte conform cărora un număr de studenți africani și indieni s-au confruntat cu discriminare și rasism la granița Poloniei în timp ce încercau să părăsească Ucraina în siguranță, Fundacja Ocalenie a intervenit pentru a oferi sprijin.

The Kyiv Independent – News from Ukraine, Eastern Europe:

The Kyiv Independent, un ziar în limba engleză, a fost lansat în urmă cu trei luni și a fost creat pe principiile jurnalismului independent și al presei libere. Scopul campaniei lor Go Fund Me este de a menține știrile exacte.

Forumul privind migrația poloneză – Polish Migration Forum (forummigracyjne.org):

Această organizație poloneză oferă o linie telefonică gratuită pentru a ajuta persoanele afectate de criza ucraineană, inclusiv persoanele care au fugit din țară, familiile îngrijorate de soarta copiilor lor și cei care au rude în Ucraina.

Fundația Cordélia pentru Reabilitarea Victimelor Torturii – Cordelia Foundation – …egy újabb Cordelia Alapítvány honlap…:

O organizație nonprofit maghiară care are experiență în a ajuta solicitanții de azil grav traumatizați, refugiați și membrii familiei acestora. Oferă consiliere și sprijin psihiatric avansat.

Fondul de acțiuni urgente pentru drepturile femeilor – Urgent Action Fund | For Women’s Human Rights:

Fondul ajută la sprijinirea femeilor, a transgenderilor și a activiștilor nonbinari în și în jurul Ucrainei, oferind finanțare flexibilă, acces la canale de comunicare și asistență medicală.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM – Ukraine | International Organization for Migration (iom.int)):

OIM își intensifică operațiunile umanitare în Ucraina și în țările învecinate, oferind servicii de urgență în sănătate, adăpost, provizii de iarnă și protecție.

Asociația de intervenție juridică – Donate – Association for Legal Intervention (interwencjaprawna.pl):

Acest ONG polonez oferă muncă legală pro bono pentru migranți și refugiați din 2005. Datorită legislației în schimbare și a cazurilor individuale ale celor care fug din Ucraina, Asociația pentru Intervenție Legală tocmai a lansat un portal juridic specializat pentru a oferi consultanță juridică promptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole