Bărbat din Harghita atacat de un urs. Măsuri anunțate de Ministerul Mediului

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de un urs. Incidentul a avut loc la o fermă de lângă localitatea Săcel.

Bărbatul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, transmite Agerpres.

„Ursul a atacat din Nou! Un bărbat de 54 de ani a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă Săcel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc unde i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă, şi în urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc. În acest moment se află în sala de operaţii, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, pe Facebook.

Măsuri anunțate de ministrul Mediului

Ministrul Mediului, Taczos Barna, a anunțat joi că o ordonanță care vizează împușcarea urșilor agresivi în maxim 24 de ore de la sesizarea unei probleme va ajunge pe masa guvernului cel mai probabil în luna iulie.

Acesta susține că în România deja nu se mai poate vorbi exclusiv despre o intervenție umană asupra habitatului urșilor pentru a explica incursiunile tot mai dese ale acestora în zonele locuite, ci despre o înmulțire excesivă a populației de urși.

Activiștii spun însă că schimbarea legislației este un mod mascat de a da drumul la vânătoarea de trofee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...