Bărbat salvat de la moarte prin reconstrucția arterei aorte

La Spitalul Județean Arad, dr. Mircea Alexa, medicul specialist în chirurgie cardiovasculară, dr. Mihai Roşu, medic specialist chirurgie generală, și dr. Adrian Crişan medic primar ATI, ajutaţi de medici rezidenţi, au salvat un bărbat cu anevrism de aortă cu risc major de deces prin exsangvinare.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 60 de ani, transportat la Unitatea de primiri urgențe cu anevrism de aortă abdominală rupt.

Medicii au reușit să reconstruiască artera  aortă prin aplicarea unei proteze sintetice, pentru a putea restabili circulația sângelui spre bazin și picioare.

Intervenția a fost una contra-cronometru, pacientul riscând să își piardă picioarele, din cauza lipsei de irigare cu sânge, inclusiv viața prin exsangvinare, se precizează într-un comunicat emis de Spitalul Clinic de Urgență Județean din Arad, potrivit ”Special Arad”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...