Bărbaţii din Turkmenistan bărbieriţi cu forţa pe stradă de Poliţie

Poliția din Turkmenistan a declanșat o represiune la nivel național împotriva bărbaților care au barbă. Cei care au refuzat să se bărbierească de bunăvoie au primit interdicţia de a se îmbarca în avioane pe Aeroportul Internațional Turkmenbashi sau în trenuri, Multor tineri turkmeni care purtau barbă şi doreau să călătoerască cu avionul Poliția le-a confiscat și pașaportul, cu promisiunea că-l vor primi înapoi doar după ce își vor rade barba.

Locuitorii din Turkmenbashi, oraș din vestul Turkmenistanului aflat pe maul Mării Caspice, au confirmat că în ultimele zile Poliția a vizat în raidurile sale bărbații tineri cu barbă, cărora le-a cerut să-și radă barba pe loc şi să semneze un angajament că nu își vor lăsa barbă în viitor.

De asemenea, au fost raportate raiduri ale poliției în orașul Dashoguz, unde localnicii au relatat că bărbații cu barbă sunt „reținuți în masă” și li se rad barba la secțiile de poliție, cu același aparat de ras, împotriva dorinței lor.

În Turkmenistan și în alte părți ale Asiei Centrale, îndeosebi în regiunile foste sovietice predominant musulmane, barbă stufoasă este percepută ca un semn de adept al extremismului religios sau tradiției islamice neconvenționale. Din informaţiile oficiale se pare că măsura este aplicată nu doar în Turkmenistan, ci şi în Tadjikistan și Uzbekistan.

Turkmencele au interzis la operaţii estetice sau la vopseaua de păr

Incepând de anul trecut autorităţile din Turkmenistanul a introdus restricţii dure şi împotriva femeilor, interzicându-le să poarte haine mulate pe corp, să-și vopsească părul sau să facă operații estetice, orei de mărire a sânilor. Din acest motiv, zeci de saloane de înfrumusețare s-au închis în toată țara pentru că au oferit unele dintre aceste proceduri și servicii interzise. Mai mult, cel puțin 20 de însoțitoare de bord ale companiei aeriene turkmene și aproximativ 50 de angajate ale serviciului feroviar național au fost concediate pentru că ar fi apelat la operaţii estetice de mărire a buzelor sau a sânilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Ferma Ancuței – Văcuțele de lapte, atracția Farm-Park-ului de la Moara...

Parcul de la Ferma Ancuței de la Moara Vlăsiei, situat la vreo 30 km de Capitală, reprezintă rezultatul muncii de peste un deceniu a...