Bărbatul rănit de Monica Macovei la Mangalia cere daune de 500 000 euro

Publicat: 13 feb. 2024, 14:43, de Victor Scarlat, în ACTUALITATE , ? cititori
Bărbatul rănit de Monica Macovei la Mangalia cere daune de 500 000 euro

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a recunoscut în faţa instanţei că accidentul de la Mangalia din 2022, în urma căruia un motociclist a fost rănit, a avut loc din vina ei. Bărbatul cere, acum, plata unor daune de 500.000 euro.

Marți, a fost un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul în care este judecată pentru ucidere din culpă Monica Macovei. Fostul ministru şi-a recunoscut în fața instanței vinovăţia pentru producerea accidentului. Nu a dorit, însă, să facă niciun comentariu jurnaliştilor la ieșirea de la judecătorie.

Bărbatul rănit în accidentul respectiv, Constantin Ilie, a povestit, însă, ce s-a întâmplat, marţi, în sala de judecată.

“Mă aşteptam să fiu audiat de domnul judecător. Nu am fost. S-a permis inculpatei să spună câteva cuvinte la final. Iar restul a fost treaba avocaţilor aleşi aici. (…) A mers pe recunoaştere, fără regrete. Nu a fost niciun regret până în prezent. Mergem pe recunoaştere, procedura simplificată şi vedem. Am ieşit un pic dezamăgit de aici de avocatul ales al inculpatei şi de cel al asiguratorului. Mă simt aşa, cum să vă spun, practic umilit, pentru că avocatul inculpatei consideră că oferta făcută de asigurator este foarte generoasă, de parcă dânsul ar fi trecut prin ce am trecut eu şi ar fi suferit ce am suferit eu”, a afirmat Constantin Ilie.

Bărbatul spune că a cerut plata unor daune de 500.000 de euro. Instanţa a rămas în pronunţare. 

La sfârşitul lunii septembrie 2023, Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, după ce a produs un accident la Mangalia, unde a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist.